Annons
Nyheter

Chalmers erbjuder alla anställda att sluta

Chalmers måste sänka sina kostnader med flera hundra miljoner om året för att få ekonomin att gå ihop. Nu erbjuds alla anställda att sluta med ett avgångspaket, skriver
Ekonomi • Publicerad 2 september 2020
Anställningsstopp råder på Chalmers i Göteborg. Arkivbild.
Anställningsstopp råder på Chalmers i Göteborg. Arkivbild.Foto: Fredrik Persson/TT

Den tekniska högskolan Chalmers i Göteborg har ekonomiska bekymmer och måste minska de årliga kostnaderna med drygt 250 miljoner kronor. I juni varslades 180 anställda om uppsägning och nu erbjuds högskolans alla fastanställda att sluta med avgångspaket. Sammanlagt arbetar cirka 3 300 personer vid Chalmers, tillfälligt anställda inräknade.

"I syfte att minimera antalet uppsägningar ger Chalmers er som medarbetare en möjlighet att lämna Chalmers med ett avgångspaket", heter det i intern information som GP har tagit del av.

Annons

De som antar erbjudandet kan komma att få en längre betald uppsägningstid och för dem som blir pensionärer kommer vissa pensionsavsättningar att göras fram tills de fyller 65 år.

Arbetsgivaren kommer dock bara bevilja avgångspaketet i de fall där någon ersättare inte behöver rekryteras.

– Det är en möjlighet för de medarbetare som ändå hade planerat att lämna, för att gå i pension eller starta eget, att kunna göra det nu och få bra förutsättningar inför fortsättningen, säger Christian Borg, pressansvarig på Chalmers, till GP.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons