Annons
Nyheter

Coronasmitta spreds på stor studentfest

Coronaviruset • Publicerad 27 juni 2020
Flera har insjuknat i covid-19 efter studentfester. Arkivbild.
Flera har insjuknat i covid-19 efter studentfester. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Flera ungdomar i Laholm har sökt vård och testat positivt för covid-19 efter en stor privat studentfest, skriver Hallandsposten. Smittskyddsläkaren Mats Erntell har talat med både 1177 och vårdcentralerna i kommunen och den gemensamma nämnaren för ungdomarna som sökt vård är att de varit på samma studentfest.

– Laholm har tidigare varit förskonat från en större spridning men i och med det här finns en risk för att smittan bryter ut i högre grad, säger Erntell till tidningen.

Annons

I Hälsingland tros en lek på ett studentfirande ligga bakom ett utbrott av covid-19 förra veckan. Ett 30-tal smittade personer har kunnat kopplas till festen.

Även i Östergötland har regionen slagit larm om ökad smittspridning och misstänker att studentfirandet kan vara en orsak.

– Vi ser en förskjutning nedåt i ålder och även en ökning av antalet yngre som vårdas på sjukhus och inom intensivvården, sade Rickard Lundin, regional sjukvårdsledare till P4 Östergötland förra veckan.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons