Annons

Coronavirus stoppar Göteborgs Symfoniker

Musik • Publicerad 26 februari 2020
Göteborgs Symfoniker får lämna Japan utan att spela. Pressbild.
Göteborgs Symfoniker får lämna Japan utan att spela. Pressbild.Foto: Ola Kjelbye

Göteborgs Symfoniker ställer in sin två veckor långa turné i Japan. Alla konserter i Japan ställs in för att förhindra möjlig spridning av det så kallade coronaviruset (covid-19), det meddelade landets premiärminister på onsdagen.

Detta drabbar Göteborgs Symfoniker som skulle ha genomfört sin första konsert fredagen den 28 februari, vilket Kungälvs-Posten var först att rapportera om. Orkestern kommer nu att återvända till Sverige utan att ha gjort något framträdande.

"Efter så långa förberedelser är det givetvis en besvikelse att vi nu inte får genomföra våra tio planerade konserter. Samtidigt har vi stor förståelse för det beslut som regeringen har fattat – det inger ett stort förtroende för hur det arbetas för att motverka ytterligare spridning av viruset. Jag måste erkänna att under rådande situation är jag glad över att orkestern får komma säkert hem", säger Symfonikernas vd och konstnärlige ledare Sten Cranner i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons