Annons
Innehåll från Wallgårds Färg

Därför ska du våga blanda mönster på väggarna

Hösten ses som en nystart för många och då lockas vi ofta av en förändring hemma. Det kan dock vara en utmaning att få till den personliga och ombonade känslan, speciellt med enfärgade väggar som kräver tavlor, hyllor eller annat för att lyfta helheten. Anna Sjöberg på Wallgårds Färg tipsar nu om ett sätt som kan ge dina väggar den personliga känslan du är ute efter, på ett nytänkande sätt:
Den här texten är en annons. Den är inte skriven av tidningens journalister.

− Våga blanda olika tapetmönster på väggarna!

bild 1/3
Blanda mönster som går i samma färgskala
Anna Sjöberg, tapetrådgivare på Wallgårds Färg i Kristianstad
Glöm mönsterpassning, blanda tapetermönster istället
Blanda mönster som går i samma färgskala
Anna Sjöberg, tapetrådgivare på Wallgårds Färg i Kristianstad

Många tänker kanske att det låter helt galet att blanda mönster på väggarna, men det behöver det absolut inte vara. Blandar du rätt så kan du istället skapa något riktigt snyggt och helt unikt i just ditt hem.

Använd samma färgskala

En farhåga när det kommer till att tapetsera eller måla om är att man snabbt ska tröttna. Dock är det oftast när man hoppat på en specifik trend som man vill göra om så fort nästa trend dyker upp. Det blir inte hållbart i längden.

− Vill du minska risken att tröttna på dina väggar hemma, ska du tänka bort det som är trendigt just nu. Gör istället dina val utifrån de färger du älskar. Blanda vackra mönster som går i samma färgskala och i en ton du länge tyckt om, förklarar Anna Sjöberg.

Jämför färg och mönster både i dags- och kvällsljus

Anna ger även rådet att jämföra färgskala och mönster i både dags- och kvällsljus. Det är en viktig del vid val av tapeter. Just därför har Wallgårds Färg nu flyttat sin tapetavdelning så att den ligger i anslutning till skyltfönstren. På så sätt kan besökare få en känsla av dagsljus i butiken, och de kan låna hem prover för att även se dem i kvällsljus.

− Vi ville skapa en riktigt mysig avdelning, där våra kunder inspireras. Vi har även en vägg tapetserad med blandade mönster, så alla nyfikna är varmt välkomna in för att kika! Vi hjälper givetvis gärna till med råd, tips och visar upp olika alternativ på tapeter och färg, säger Anna.

Mer från Wallgårds:

Denna text är en annons och är inte producerad av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se