Annons

De kan ha tagit årets bild

Nomineringarna till den prestigefyllda tävlingen Årets bild är klara. Av 160 pressfotografer som skickat in bidrag återstår 30.
Foto • Publicerad 27 januari 2020
Expressens Niclas Hammarström och Aftonbladets Magnus Wennman fick pris förra året och är nominerade på nytt. Arkivbild.
Expressens Niclas Hammarström och Aftonbladets Magnus Wennman fick pris förra året och är nominerade på nytt. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Vinnare i 17 klasser ska koras. Förutom tyngsta priset årets bild delas priser ut i kategorier som årets fotograf, nyhetsbild Sverige, nyhetsbild utland, porträtt och sport action.

Prisutdelningen äger rum den 21 mars på Dunkers Kulturhus i Helsingborg. Årets bild är Sveriges största fototävling och arrangeras av Pressfotografernas klubb sedan 1942.

Annons

Förra året gick det finaste priset till frilansfotografen Niclas Hammarström, som i huvudsak arbetar för Expressen. Vinnarfotografiet föreställde en man som lyfter upp en död pojke ur en frysbox på ett bårhus i staden Taiz i Jemen.

Årets fotograf blev i fjol Paul Hansen på Dagens Nyheter.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons