Annons

– Det är en katastrof. Allt vi behöver är borta.

För Nosaby IF är branden i förrådet förödande. Där fanns allt de behövde för att hålla ordning på idrottsplatsen. Nu är alla verktyg, maskiner och hjälpmedel borta. Och på fredag ska där spelas match.
Nosaby • Publicerad 31 juli 2019
Tommy Lindgren och vaktmästare Ranko Bozic är bedrövade efter nattens brand.
Tommy Lindgren och vaktmästare Ranko Bozic är bedrövade efter nattens brand.Foto: Tommy Svensson

– För vår del är det ren katastrof. Allt har brunnit som vi behöver, säger Tommy Lindgren från Nosaby IF.

Han står ute vid brandplatsen och ser ut över förödelsen. Jämte honom står vaktmästaren Ranko Bozic som är minst lika uppgiven. Han väcktes mitt i natten av polis och räddningstjänst som talade om att det brann i förrådet. När han kom till platsen började det brinna i en gård en bit därifrån och räddningstjänsten fick åka dit.

Gården i Nosaby blev helt förstörd av branden.
Gården i Nosaby blev helt förstörd av branden.Foto: Tommy Svensson
Annons

– Det här påverkar allt. Allt som vi ska göra. Allt vi hade fanns i förrådet. Från räfsor till häcksaxar, trimmers, gräsklippare och traktorer. Nu finns ingenting kvar. Allt förstördes.

– Vi kan inte göra någonting. Inte klippa gräset, inte räfsa, inte trimma, inte göra något. Det är mer än en katastrof, säger Ranko Bozic.

Förrådet innehöll allt klubben behöver för sin verksamet. Tommy Lindgren och Ranko Bozic studerar förödelsen.
Förrådet innehöll allt klubben behöver för sin verksamet. Tommy Lindgren och Ranko Bozic studerar förödelsen.Foto: Tommy Svensson

På fredag ska Nosaby IF spela match. Hur det ska gå till är höjt i dunkel.

– Vad ska jag göra? Ta nagelsaxen och gå runt? Om jag börjar nu hinner jag kanske med halva planen.

– Jag är så chockad att det inte är sant. I sju års tid har vi bett folk att ställa upp och jobba ideellt och sponsra och hjälpa till, så händer det här och allt går åt helvete. Man kan inte beskriva det med ord, fortsätter Ranko Bozic.

Han säger att de gärna tar emot hjälp och trädgårdsredskap.

– Just nu behöver vi en gräsklippare, trimmer och häcksax. Allt möjligt. Sen behöver vi nya maskiner. Vi har ju ingenting kvar, säger han.

Räddningstjänsten jobbar med eftersläckning av bränderna i Nosaby.
Räddningstjänsten jobbar med eftersläckning av bränderna i Nosaby.Foto: Tommy Svensson
Clifford JohansenSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons