Djokovic tog 76:e titeln i Japan

Tennis • Publicerad 6 oktober 2019
Novak Djokovic tog sin 76:e titel i Tokyo.
Novak Djokovic tog sin 76:e titel i Tokyo.Foto: Koji Sasahara/AP/TT

Världsettan Novak Djokovic fortsätter att fylla prisskåpet. Den serbiske tennisstjärnan tog sin 76:e ATP-titel i karriären när han säkrade sin första seger i Tokyo, Japan. Han vann finalen i två raka set, 6–3, 6–2, mot 80-rankade australiern John Millman.

Matchen var över på 69 minuter.

Det var en triumfatorisk återkomst till touren för Djokovic, som drog sig ur US Open i den fjärde omgången på grund av en axelskada.

Det var också tionde gången som serben vann en turnering han gjorde debut i.

Han tappade inte ett enda set i Tokyo.

– Jag gjorde en fantastisk turnering. Allt har känts bra, både på och utanför banan, sade Djokovic.

– Jag hoppas att jag kan avsluta säsongen på samma sätt.

Nästa tävling spelas i Shanghai i veckan.