Annons
Nyheter

Dödligt skred på indonesisk ö

Indonesien • Publicerad 6 mars 2023
Jordskredet i Serasan täckte flera byggnader. Bilden är en skärmdump från ett filmklipp som Indonesiens krismyndighet har distribuerat.
Jordskredet i Serasan täckte flera byggnader. Bilden är en skärmdump från ett filmklipp som Indonesiens krismyndighet har distribuerat.Foto: BNPB via AP/TT

Minst ett tiotal personer har omkommit och ännu fler saknas efter ett jordskred på en indonesisk ö i Sydkinesiska havet.

Skredet rasade ned från en höjd på Serasan, som är en av de små Natunaöarna vid Borneos västra kust. Flera byggnader har raserats, eller täckts så att endast delar av taken syns.

Annons

Hittills har elva döda personer hittats och myndigheterna bedömer att omkring 50 fortfarande saknas.

– Många människor som behöver hjälp har inte kunnat nås eftersom vi fortfarande har svårt att komma fram till de drabbade områdena, säger Abdul Mahari, talesperson för Indonesiens statliga krismyndighet.

Skredet följde efter ett längre skyfall över öarna.

I vanliga fall tar det omkring fem timmar att nå öarna med båt, men vädret uppges göra att det tar väsentligt längre tid.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons