Annons
Nyheter

Dömd för mordförsök frias av hovrätten

Brott • Publicerad 3 november 2022
Helsingborgs tingsrätt dömde tre personer för mordförsök, men en av dem frias nu av hovrätten. Arkivbild.
Helsingborgs tingsrätt dömde tre personer för mordförsök, men en av dem frias nu av hovrätten. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man som i tingsrätten dömts till 14 års fängelse för mordförsök har friats av hovrätten över Skåne och Blekinge.

I augusti 2021 blev en 27-årig man skjuten med flera skott när han stannat med sin bil vid ett trafikljus i Helsingborg. Två bilar kom i hög hastighet och blockerade 27-åringens bil. Från en tredje bil avlossade en maskerad förare sex skott varefter alla tre bilarna lämnade platsen i hög hastighet.

Annons

Den man som åtalats för att ha avlossat skotten dömdes av tingsrätten för mordförsök, men hovrätten anser inte att bevisningen är tillräcklig.

"Det finns visserligen flera omständigheter som är besvärande för den man som åtalats för att ha avlossat skotten, men det finns inte någon konkret bevisning som knyter honom till brottsplatsen", säger hovrättslagman Margita Åhsberg i ett pressmeddelande.

Däremot ändrar inte hovrätten påföljden för en man och en kvinna som också åtalats för bland annat mordförsök. De döms till elva respektive tio års fängelse.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons