Annons
Nyheter

Dömdes till fängelse åtta dagar före skottlossningen

Tre män har häktats, misstänkta för mordförsök och grovt vapenbrott, efter torsdagens skottlossning i Lönsboda.
Lönsboda • Publicerad 16 juni 2020
Urartat bråk, två kraschade bilar och skottlossning. Torsdagen var intensiv i Lönsboda. 19.51 på kvällen greps tre män, som nu häktats.
Urartat bråk, två kraschade bilar och skottlossning. Torsdagen var intensiv i Lönsboda. 19.51 på kvällen greps tre män, som nu häktats.Foto: Jens Christian

Männen är 30, 24 respektive 19 år gamla – men ingen av dem är skriven på en adress i Lönsboda eller någon annanstans i Osby kommun. Två av dem förnekar brott, medan den tredje har erkänt vapenbrott och även gjort vissa andra medgivanden.

Alla tre har dömts för brott tidigare. 30-åringen dömdes exempelvis åtta dagar före torsdagens skottlossning till en månads fängelse för andra brott.

Annons

Polisen har tidigare berättat att det rör sig om en känd konflikt. I övrigt är Åklagarmyndigheten återhållsam med information och försöker nu skapa sig en så bra bild som möjligt av vad som faktiskt hände i torsdags.

Kammaråklagare Johan Eriksson utesluter inte att det finns fler gärningsmän i ärendet än dessa tre som nu har häktats.

Carl-Johan LiljedahlSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons