Drinkwater fotskadad efter nattklubbsbråk

Fotboll • Publicerad 12 september 2019
Danny Drinkwater. Arkivbild.
Danny Drinkwater. Arkivbild.Foto: Eugene Hoshiko/AP/TT

En uppmaning till Danny Drinkwater är nog att i fortsättningen göra som hans efternamn lyder: att dricka vatten. Den landslagsmeriterade engelske mittfältaren, som är på lån i Burnley från Chelsea, blir nämligen borta i omkring två veckor. Det sedan han ådragit sig en fotskada – i samband med ett bråk utanför en nattklubb. En händelse som tabloiden The Sun var först att rapportera om, och som Burnleytränaren Sean Dyche bekräftar på en presskonferens.

– Han är en människa och det händer att folk hamnar i knipa, säger Dyche enligt BBC.

29-årige Drinkwater, som blev ligamästare med Leicester 2015–16, hade bara hunnit med ett framträdande för Burnley före incidenten. Det återstår att se hur många det blir när han väl är tillbaka på fotbollsplanen.

– Vi har pratat med honom och frågat: Vad hände i det första skedet? Vilken situation föranledde det inträffade? Okej, hur går vi vidare från det här? Där är vi nu, säger Dyche.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.