Dvärby tävlade i judo-VM med bruten fot

Joakim Dvärby, som i sitt andra möte åkte ur judo-VM i japanska Tokyo förra veckan, tävlade med bruten fot.
Judo • Publicerad 4 september 2019
Joakim Dvärby. Arkivbild.
Joakim Dvärby. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Dvärby ådrog sig en fotskada redan i sin första VM-match mot uruguayanske Pablo Aprahamian. Trots smärta slutförde Dvärby matchen och vann.

Enligt ett pressmeddelande från Svenska judoförbundet trodde Dvärby, liksom hans tränare, att det handlade om en stukning och han beslutade att tävla vidare. Men i det andra mötet förlorade Dvärby mot ryssen Nijaz Iljasov, slutgiltiga VM-tvåan.

"Självklart påverkade det honom i den andra matchen då han hade ont och inte fullt ut kunde använda foten och dessutom mot en mycket duktig motståndare vilket resulterade i en förlust", säger landslagschef Robert Eriksson.

Direkt efter hemkomsten från Japan röntgades Dvärbys fot och det visade sig att den var bruten. Nu väntar rehabilitering för Dvärby som siktar mot OS nästa år.

"Att Joakim drabbas igen sätter förstås sina spår både sportsligt och för honom själv. Vad gäller OS-kvalet är det dock ingen större panik då han i dagsläget ligger inom OS-kvalgränsen. Får han bara en bra läkperiod och rätt rehab kan han förhoppningsvis tävla i slutet på året och fortsätta sin satsning mot OS under vintern. Joakim har trots allt en enastående förmåga att ta sig tillbaka och det kommer att vara en styrka för honom i denna process", säger Robert Eriksson.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.