Annons
Nyheter

Elev skadad – utreds som mordförsök

En elev har gripits efter att ha skadat en annan elev med ett vasst föremål på en skola i Växjö. Händelsen utreds som försök till mord.
Brott • Publicerad 29 september 2022
En elev har gripits på en skola i Växjö efter en händelse som utreds som mordförsök. Arkivbild.
En elev har gripits på en skola i Växjö efter en händelse som utreds som mordförsök. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen larmades strax före halv tio på förmiddagen om ett bråk på högstadieskolan, där en kille skadat en annan med ett vasst föremål, uppger polisen på sin hemsida.

Den skadade eleven fördes med ambulans till sjukhus. Senare på dagen meddelar Region Kronoberg att skadorna bedöms som lindriga.

Annons

Den andra eleven har gripits. Att händelsen utreds som försök till mord beror på flera faktorer, enligt polisen.

– Det har delvis att göra med händelseförloppet och var på kroppen skadorna sitter. Mer detaljer än så kan jag inte ge, säger polisens presstalesperson Kim Hild, som inte kan gå in på vilken sorts föremål som använts.

Bråket ska ha varit mellan de två eleverna, enligt polisen.

– Vi vill poängtera att det inte handlar om ett attentat mot skolan. Det handlar om två personer som bråkat, och inte om att skolan var under attack.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons