Elfte raka segern för Tampa Bay: Välförtjänt

Det satt hårt inne, men tre minuter in i förlängningen säkrade Tampa Bay segern över Colorado med 4–3.
Det var NHL-lagets elfte raka seger.
Ishockey • Publicerad 18 februari 2020
Tampa Bays Nikita Kutjerov tog pucken avi Colorados Nathan MacKinnon och avgjorde NHL-matchen.Foto: David Zalubowski/AP/TT

Det var ryssen Nikita Kutjerov som avgjorde 3.03 in i förlängningen efter att ha tagit pucken av motståndaren Nathan MacKinnon och skrinnat mot mål där han överlistade Pavel Francouz för 29:e målet för säsongen.

Colorados André Burakovsky gjorde matchens första mål i första perioden, hans 19:e för säsongen. Gabriel Landeskog fick assist till Colorados övriga mål i den täta och jämna matchen.

– Det var en riktig värdemätare för bägge två och man kan ju inte säga annat än att det hände mycket, säger Tampa Bays stjärnback Victor Hedman till Aftonbladet.

– Vi blev överkörda totalt i tredje. Samtidigt åkte vi på rätt många tuffa utvisningar. Desto starkare är det att vi lyckas komma tillbaka och vinna ändå.

Efter den elfte raka segern, lagrekord, ligger Tampa Bay tvåa i Eastern Conference bara en poäng bakom Boston. Floridalaget åker vidare till Las Vegas, för match på torsdag.

– Vi får en ledig dag och kan ta det lite lugnt. Det ska bli väldigt skönt, säger Hedman och berättar att en golfrunda är planerad.

För Colorado var det tredje raka förlusten. Dessutom fick man Mikko Rantanen skadad. Han höll sig om axeln när han lämnade planen i andra perioden och sägs bli borta i några veckor.