Bilist kraschade in i annan bil efter jakt

Broby Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Biljakten slutade med att den ena bilisten körde in i den andra. I den påkörda bilen färdades tre personer. En man i 50-årsåldern är misstänkt för misshandel och olaga hot.

Polisen är restriktiv med detaljer. Klart är att de inblandade känner varandra sedan tidigare och att händelseförloppet började i Osby någon gång vid 22-tiden på fredagen.

– Det började i Osby och slutade i Lönsboda; det har varit någon form av biljakt. Men de har en relation till varandra, det handlar inte om ”road rage”, säger Rickard Karlsson, inre befäl på polisen i Kristianstad.

Den nu anhållne mannen, som är i 50-årsåldern, misstänks avsiktligen ha kört in i sidan på den andra bilen så att en dörr trycktes in. Båda bilarna ska ha varit körbara efteråt. I den påkörda bilen färdades en kvinna och två yngre passagerare.

– Vi larmas dit. På plats anträffar vi målsägaren som inte är i behov av akut sjukvård. Vi kan även gripa den misstänkte på plats, sa Katarina Rusin, presstalesperson vid polisen i region Syd, under natten mot lördagen.

Själva gripandet av mannen gick lugnt till. Han anhölls först misstänkt för mordförsök, men rubriceringen ändrades senare till misshandel och olaga hot.

Mannen frigavs under söndagen, men brottsmisstankarna kvarstår.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.