Annons

En okunnigs bekännelse, eller ”Myndigheten vad som helst”

Kring årsskiftet blev jag för första gången uppmärksammad på att svenska folket staten håller sig med en ”Myndigheten för stöd till trossamfund”. Måhända att jag får anses vara aningslös, godtrogen, i avsaknad av nutidskunskap eller liknande, som inte förstår det självklara och för svenska folket fördelaktiga med att ha tillgång till en dylik myndighet. jag menar, den har ju funnits i 40 år, skriver Paul Heinrup i Åhus.
Samhälle • Publicerad 3 februari 2020
Detta är en insändare i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Prinsessan Sofia närvarar vid Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågors (MUCF) rikskonferens.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Själv hoppas jag dock att det är min gnutta sunda förnuft som i detta sammanhang under många år spelat mig ett spratt, och gjort att inte ens tanken på en institution likt denna funnits i min fantasi.

Nåväl ett nederlag får man väl ta – det går ju att resa sig igen.

Annons

... trodde jag, när en riktig käftsmäll uppenbarade sig i helgens nyhetsflöde.

Nämligen ”Myndigheten för tillväxtpolitiska utvärderingar och analyser”.

Jag kan bara konstatera att jag än en gång satt där med nollställt ansikte, utan att ha den blekaste aning om detta väsens existens.

En gång kan man överleva, men att två gånger inom loppet av en månad bli tagen med byxorna nerdragna känns tufft. Speciellt om man kommit upp i åren och levt i tron att man haft en hyfsad kunskap om samhället i stort.

Nu hoppas jag dock få ro i själen och inte framöver stöta på fler av staten skapade, och av mig okända institutioner.

En känner jag dock till – Myndigheten för hållbarhetspolitiska utvärderingar och analyser (soon coming!)

Paul Heinrup

Åhus

Annons
Annons
Annons
Annons