GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ett nytt dödsfall med covid-19

Coronaviruset • Publicerad 29 juli 2021
Av Sveriges vuxna befolkning har X procent fått minst en dos coronavaccin. Arkivbild.
Av Sveriges vuxna befolkning har X procent fått minst en dos coronavaccin. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT

Ett nytt dödsfall med bekräftad covid-19 har rapporterats, meddelar Folkhälsomyndigheten. Totalt har 14 656 smittade personer avlidit i Sverige.

Sammanlagt har 1 099 414 personer i Sverige bekräftats smittade med covid-19.

Så här långt har 6 365 362 personer fått minst en dos vaccin mot covid-19, baserat på vad regionerna har rapporterat in till det nationella vaccinationsregistret. Det motsvarar 77,7 procent av den vuxna befolkningen (18 år och äldre).

Av dessa har 4 118 142 fått två doser, motsvarande 50,3 procent av den vuxna befolkningen.

De nytillkomna dödsfallen i Folkhälsomyndighetens statistik har i de flesta fall inträffat flera dagar tidigare, och de dödsfall som inträffat i närtid finns inte med på grund av eftersläpning i rapporteringen. Detta innebär att uppdateringen visar inrapporterade dödstal, inte dödstalet för just den dagen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.