GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

EU vill minska finansberoendet av London

Ekonomi • Publicerad torsdag 11:17
Bryssel, inte London. Nu vill EU minska beroendet av Storbritannien. Arkivbild.
Bryssel, inte London. Nu vill EU minska beroendet av Storbritannien. Arkivbild.Foto: Virginia Mayo

EU vill minska derivatmarknadens beroende av Storbritannien och London som finansvärldens centrum. Därför vill EU att handlare ska använda europeiska clearingtjänster i stället för de brittiska.

Vissa banker ska tvingas använda europeisk clearing för en viss del av sin verksamhet inom derivathandel. I december spås EU-kommissionen mejsla ut riktlinjerna för nya regler för clearingverksamhet

EU vill också att nya derivatprodukter skapas för att attrahera handel med derivat via europeiska clearingcentraler, och planerna för sådana tjänster snabbas nu på.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.