Nyheter

Explosion i Lund – bombskydd på väg

Brott Artikeln publicerades
Polisens kriminaltekniker undersöker en bil på Gunnesbo i Lund efter en explosion tidigt på fredagsmorgonen.
Foto: Johan Nilsson / TT
Polisens kriminaltekniker undersöker en bil på Gunnesbo i Lund efter en explosion tidigt på fredagsmorgonen.

En personbil sprängdes i Gunnesbo i Lund i natt med följd att en intilliggande garagelänga fick skador. Inga människor till skada vid explosionen.

Den tekniska undersökningen är avslutad på platsen och bilen kommer att bärgas, men polisen kan inte uttala sig om vad som orsakade explosionen.

Bara för några dagar sedan skedde en explosion riktad mot en livsmedelsbutik i centrala Lund där en kvinna skadades allvarligt. Än så länge ser polisen inga kopplingar till sprängningen i Gunnesbo.

Det är något vi naturligtvis kommer att titta på, men det är inget som tyder på det i nuläget, säger Filip Annas, presstalesperson vid polisens ledningscentral för region Syd.

Händelsen utreds som allmänfarlig ödeläggelse. Polisen kommer att knacka dörr i området och prata med dem som slog larm om explosionen. Hittills är ingen gripen för brottet.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.