unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Polischefen: "Ett sätt att skrämmas"

Helsingborgsområdet har de senaste månaderna varit hårt drabbat av olika former av explosioner och bombdåd.
I natt skedde en ny kraftig detonation i ett bostadshus.
Skador i trapphuset efter att något detonerat i ett bostadshus i stadsdelen Drottninghög i Helsingborg natten till måndagen. Ingen person skadades.
Skador i trapphuset efter att något detonerat i ett bostadshus i stadsdelen Drottninghög i Helsingborg natten till måndagen. Ingen person skadades.
Foto: Johan Nilsson/TT

Explosionen i stadsdelen Drottninghög i Helsingborg inträffade klockan 00.31 natten till måndag. Ingen person skadades, men en entrédörr och trapphuset fick skador.

– Det var en rätt kraftig detonation. Det hördes över ett ganska stort område och vi hade fotpatrullerande polis i närheten, som uppmärksammade det hela och begav sig dit, säger Sven Holgersson, lokalpolischef i Helsingborg, till TT.

Han uppger att det sedan september i fjol i snitt har skett en explosion i veckan i polisområde nordvästra Skåne i form av exempelvis sprängladdningar eller så kallade bangers.

– Det är ett sätt att skrämmas. Man är lättkränkt och då tar man till sprängämnen för att hämnas och i min värld är det narkotika och ekonomi som ligger bakom. Det är inte säkert att det är så här, men allmänt är det min bild, säger Holgersson.

TT: Gällande den senaste explosionen – finns det någon känd hotbild mot någon på adressen?

– Inte vad vi känner till just nu.

Ingen misstänkt person har gripits för explosionen.

Läs mer