Nyheter

Man till sjukhus efter brand i industri

Brand • Publicerad 4 augusti 2022
En varning för explosionsrisk och kraftig rök gick ut i samband med branden i en fabrikslokal vid den södra delen av Munksjön i Jönköping.
En varning för explosionsrisk och kraftig rök gick ut i samband med branden i en fabrikslokal vid den södra delen av Munksjön i Jönköping.Foto: Mattias Landström/TT

En man fördes till sjukhus i samband med en brand i en industrilokal vid Munksjön i Jönköping på torsdagskvällen. Mannen hade lättare skador, enligt polisen.

Ett VMA, viktigt meddelande till allmänheten, utfärdades på grund av "exploderande gasflaskor" och kraftig rökutveckling. Boende i närheten uppmanades hålla sig borta och stänga om sig.

Vittnen hörde ett antal smällar under brandförloppet.

Larmet om branden kom strax efter klockan 18 och VMA:et hävdes vid 20-tiden. Räddningstjänsten hade då släckt elden och lyckats kyla ned gasflaskorna.

Som mest hade räddningstjänsten 16 enheter på plats.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.