Annons
Nyheter

Facket om varslet: "Hästjobb framför oss"

Framtidstro mitt i bedrövelsen, men samtidigt en insikt om att återuppbyggnaden kommer att ta tid och bli slitsam för många. Den bilden ger Stefan Hortlund, klubbordförande för Livsmedelsarbetareförbundet på Polarbröd, efter beskedet att 131 personer varslas om uppsägning efter den förödande branden.
Jobb • Publicerad 2 september 2020
Klubbordförande Stefan Hortlund på Polarbrödfabriken i Älvsbyn.
Klubbordförande Stefan Hortlund på Polarbrödfabriken i Älvsbyn.Foto: Henrik Montgomery/TT

Än så länge har dialogen mellan klubb och ledning varit god, säger både Stefan Hortlund och koncernens vd Karin Bodin.

– Vi har försökt göra den här resan tillsammans. Samtidigt är det nu det riktigt tuffa börjar. Vi har ett hästjobb framför oss, både vi och ledningen, säger Stefan Hortlund.

Annons

Han säger att det varit fullt upp den senaste tiden och att klubben inte hunnit samla in alla frågor och reaktioner från medlemmarna ännu.

– Först behöver vi sätta oss ner och reda ut hur vi ser på saken. Det är nu det jättestora jobbet börjar. Samtidigt kan vi inte förbereda oss inför alla frågor som kan komma, vi ska försöka samla alla till ett informationsmöte på måndag, säger han.

Hortlund poängterar att även om branden slagit hårt mot samhället så finns det samtidigt en typ av framtidstro och en kollektiv vilja att bygga upp på nytt.

– Man knyter näven och – ursäkta språket men – det ska fan gå det här, säger han.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons