GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fängelse i tre år för sexbrott mot två kvinnor

En kvinna vaknade av att en naken man onanerade och tog henne på brösten i sängen, skriver .
"Jag trodde jag var hemma", skrev mannen senare i ett sms till kvinnan.
Nu döms han till över tre års fängelse för sexbrott mot två kvinnor i Västsverige.
Brott • Publicerad 1 augusti 2021
En 30-årig man döms till fängelse vid Vänersborgs tingsrätt. Arkivbild.
En 30-årig man döms till fängelse vid Vänersborgs tingsrätt. Arkivbild.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Det var i slutet av april som den 30-årige mannen, som var bekant med kvinnan, tog sig in genom ett öppet fönster i hennes bostad.

Kvinnan berättar i förhör att hon känt sig rädd och extra utsatt eftersom hennes barn låg och sov i samma rum, och att hon hade skrikit att han skulle ut därifrån.

Enligt kvinnan låg mannen kvar och onanerade en stund i sängen, innan han klädde på sig och lämnade bostaden.

Senare skickade mannen ett sms till kvinnan med orden: ”Jag trodde jag var hemma”.

Mannen upprepade i rätten utsagan att han trodde sig vara hemma men Vänersborgs tingsrätt anser att det handlar om efterhandskonstruktion. Mannen döms därför för grovt hemfridsbrott och sexuellt ofredande.

Mannen döms även för våldtäkt och övergrepp i rättssak för att i juni ha våldtagit en kvinna i sitt hem under knivhot, och därefter hotat att döda henne om hon anmälde brottet till polisen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.