GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

"Farligt föremål" var hemmagjord bomb

Brott • Publicerad 29 juli 2021
Ett så kallat farligt föremål som hittades hos en man i Åby visade sig vara en hemmagjord bomb. Arkivbild.
Ett så kallat farligt föremål som hittades hos en man i Åby visade sig vara en hemmagjord bomb. Arkivbild.
Foto: Carl-Olof Zimmerman/TT

En man i 30-årsåldern greps på onsdagen i Åby norr om Norrköping sedan polisen hittat ett farligt föremål hos mannen. Nationella bombskyddet tog hand om föremålet som sprängdes på en säker plats.

– Enligt de uppgifter vi fått ska det ha varit en hemmagjord bomb, säger polisens presstalesperson Johnny Gustavsson till Norrköpings Tidningar.

Nu ska Nationella bombskyddet analysera sprängkraften i bomben.

– För att det ska bli brottsrubriceringen förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse måste bomben ha en viss sprängkraft, säger Gustavsson.

Vid husrannsakan i mannens bostad fann polisen vapenliknande föremål, vilket också kan innebära vapenbrott. Mannen är känd av polisen sedan tidigare.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.