Finsk tolvåring i vild biljakt med polis

Finland • Publicerad 8 september 2019
En tolvårig pojke ledde finsk polis på en biljakt i höga hastigheter. Arkivbild.
En tolvårig pojke ledde finsk polis på en biljakt i höga hastigheter. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En tolvårig pojke i finska Torneå ledde polisen på en vild biljakt i hastigheter på över 150 kilometer i timmen under natten mot söndag, rapporterar svenska .

När en polispatrull såg pojken stiga ur förarsätet i Torneå centrum vid tvåtiden körde de fram för att kontrollera hans id-handlingar – men då rivstartade han och körde i väg.

Två patruller anslöt sig till jakten, som pågick i hällande regn och dålig sikt. Till slut förlorade pojken kontrollen över bilen och körde in i en träddunge.

Tre passagerare befann sig i bilen, som fick skäras upp för att få ut två av dem – en 16-årig flicka och en 16-årig pojke. Den tredje, en 14-årig pojke, hittades skadad intill bilen.

Den tolvårige pojken hittades nära olycksplatsen, och erkände att han var föraren. Samtliga barn fördes till sjukhus, men deras skadeläge är okänt.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.