Annons

Fler söker internationella utbildningar

Utbildning • Publicerad 20 augusti 2019
Fler söker sig till svenska lärosäten för att plugga. Arkivbild.
Fler söker sig till svenska lärosäten för att plugga. Arkivbild.Foto: Bertil Ericson / TT

Antalet sökande till universitetens och högskolornas internationella utbildningar ökar. De drygt 4 700 personer som vill komma till Sverige för att plugga kurser eller program på grundnivå till våren är 5 procent fler än inför våren 2019. Masterprogrammen har lockat 34 procent fler sökande, från knappt 1 800 sökande till 2 400, enligt Universitets- och högskolerådets sammanställning.

Högskolan Väst ser den största ökningen av förstahandssökande till kurser och grundutbildningar: +106 procent. Högskolan Kristianstad noterar den största ökningen av antal sökande till masterprogram: +197 procent.

Annons

De sökande kommer från 144 olika länder, där Pakistan toppar listan över flest ansökningar. Utbildningarna som ges sträcker sig från studieförberedande engelska till programmering och datavetenskap.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons