Annons
Nyheter

Dödssiffran stiger i brandhärjat Chile

Minst 22 personer har omkommit till följd av fler än 250 skogsbränder som rasar i Chile. Fortsättningen på den värmebölja som slår mot landet befarar försvåra släckningsarbetet.
Chile • Publicerad 4 februari 2023
Den chilenska regeringen har utlyst katastroftillstånd i flera provinser med anledning av skogsbränderna. Arkivbild.
Den chilenska regeringen har utlyst katastroftillstånd i flera provinser med anledning av skogsbränderna. Arkivbild.Foto: Esteban Felix/AP/TT

Dödssiffran fortsätter att stiga till följd av de bränder som rasar i Chile. Enligt inrikesminister Carolina Tohá har minst 22 personer mist sitt liv och över 550 har skadats. Minst 10 personer saknas.

Även flera brandmän och räddningsarbetare har omkommit under arbetet med att bekämpa elden, som rasar i över 14 000 hektar skog.

Annons

Tohá sade på lördagen att 76 nya bränder startat det senaste dygnet. Totalt är 151 av 251 bränder under kontroll.

De flesta av skogsbränderna härjar i provinserna Biobío och angränsande Ñuble, där regeringen har deklarerat katastroftillstånd för bättre samordning med militären.

Den värmebölja som slagit till i landet väntas fortsätta med höga temperaturer och starka vindar som kan försvåra släckningsarbetet.

– Temperaturerna når nivåer vi aldrig sett förut, säger Tohá.

Det är oklart hur många hem som förstörts i bränderna.

– Statens fulla styrka kommer att sättas in för att, först och främst, bekämpa bränderna och hjälpa alla drabbade, säger Chiles president Gabriel Boric.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons