Annons
Nyheter

Flicka under 15 våldtagen - man anhållen

En våldtäkt utomhus i Ronneby på en flicka under 15 år anmäldes till polisen under söndagen. En 21-årig man greps under dagen och är nu anhållen.
Ronneby • Publicerad 30 juli 2018
Polisen har spärrat av grönområdet där våldtäkten skedde.
Polisen har spärrat av grönområdet där våldtäkten skedde.Foto: Johan Nilsson/TT

Anmälan kom in till polis en vid lunchtid på söndagen och våldtäkten hade då nyligen inträffat på förmiddagen i ett grönområde. En 21-årig man greps senare under dagen och har efter förhör nu anhållits.

– Under måndagen ska vi hålla nya förhör med alla inblandade, säger Per-Johan Ljungberg, inre befäl vid polisen.

Annons

Däremot vill polisen fortfarande inte uppge i vilket område våldtäkten skett.

– Flickan fördes med ambulans till sjukhuset och har inte fått några fysiska skador, säger Anna Göransson vid polisens ledningscentral.

Flickan fick lämna sjukhuset och har hörts under dagen.

– Det är känsligt och mycket att ta hänsyn till och jag vill inte gå in på omständigheterna men det är ingen överfallsvåldtäkt utan handlar om tvång, säger Anna Göransson.

Brottsplatsen är avspärrad och har under dagen genomsökts med hund men platsen undersöks ytterligare, bland annat av kriminaltekniker.

Dan JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons