Nyheter

Flinck till Ystad i höst

Skådespelare och artist Thorsten Flinck tar sin tolkning av "Doktor Glas" ut på turné. I oktober besöks Ystad.
Nyheter • Publicerad 19 augusti 2014
Thorsten Flinck under Grammisgalan. Nu är han redo för nästa roll, "Doktor Glas".
Thorsten Flinck under Grammisgalan. Nu är han redo för nästa roll, "Doktor Glas".Foto: 

Thorsten Flinck har en lång lista av framträdanden i olika sammanhang bakom sig, främst från teaterscenen men sedan något år tillbaka också från Melodifestivalen.

I höst ger han sig ut på turné med Hjalmar Söderbergs klassiker "Doktor Glas", skriven 1905 och tidigare – med framgång - spelad på scen av bland andra Krister Henriksson. När Flinck spelar pjäsen nämner han själv Allan Edwall.

- Det har nu gått många år sedan jag som andraårselev på Teaterhögskolan såg Teater Brunnsgatans "Dr Glas" med Allan Edwall. Följande höst fick jag äran att spela mot Allan i över 100 föreställningar, bara han och jag nästan hela föreställningen. Jag tänker givetvis ofta på honom då jag nu ska spela min version av samma text, säger Thorsten Flinck i ett pressmeddelande.

I höstens uppsättning står Thorsten Flinck själv för manus och regi såväl som samtliga roller.

De enda gästspelen i Skåne blir i Kristianstad (19/10), Ystad (27/10) och Lund (28/10).

Sune Johannesson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.