Annons
Nyheter

FN-larm: Ökat våld mot civila i Syrien

Syrien • Publicerad 8 maj 2020
Michelle Bachelet. Arkivbild.
Michelle Bachelet. Arkivbild.Foto: Salvatore Di Nolfi/AP/TT

Extremistgruppen IS och andra aktörer i krigets Syrien utnyttjar coronapandemin för att trappa upp våldet mot landets civilbefolkning, enligt FN:s människorättschef Michelle Bachelet. Den senaste tiden har FN noterat en ökning av attacker i det krigshärjade landet, säger hon.

– Vi får fler rapporter varje dag om riktat dödande och bombningar i olika delar av landet. Många attacker utförs i befolkade områden.

Annons

– Vissa parter i Syrienkonflikten verkar betrakta den globala uppmärksamheten på covid-19-pandemin som en möjlighet att omgruppera och angripa befolkningen, fortsätter hon och nämner särskilt IS.

FN:s människorättskontor har dokumenterat minst 35 civila dödsoffer i attacker med hemgjorda sprängladdningar i april, jämfört med 7 månaden dessförinnan. Många av dåden har utförts i bostadsområden eller på marknader.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons