unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Företag stänger i virusets spår

Disney stänger en nöjespark, McDonalds klappar igen matställen och Ikea drar igen ett varuhus i Wuhan, staden där det nu fruktade coronaviruset från början bröt ut.
Coronaviruset får både Disney och Uniqlo att stänga igen. Arkivbild.
Coronaviruset får både Disney och Uniqlo att stänga igen. Arkivbild.
Foto: Shizuo Kambayashi/AP/TT

Mitt under det kinesiska nyårsfirandet där mängder av människor är lediga och normalt sugna på nöjen, då stänger Disney sitt nöjesfält i Shanghai för att hjälpa landet att stoppa ytterligare spridning av viruset. Även flera kinesiska filmpremiärer har skjutits upp.

Den allmänna ekonomiska oron, som kommer i spåren, har också påverkat aktiebörserna negativt, även om reaktionerna hittills är relativt begränsade.

Många stänger

Svenska varuhusjätten Ikea har meddelat att man på inrådan av de lokala myndigheterna stänger sitt varuhus i Wuhan. Även japanska klädkedjan Uniqlo stänger 17 butiker i mångmiljonstaden. Hamburgerkedjan McDonalds stänger igen i fem städer i provinsen Hubei där utbrottet av sjukdomen började, rapporterar Reuters.

För att stoppa spridningen av viruset som hittills lett till 26 dödsfall har flera städer satts i karantän, och det mitt i semestertider. Många hotell erbjuder gästerna att boka om eller ställa in sina beställningar. Även de lokala flygbolagen erbjuder kunderna liknande upplägg.

"Påverkar negativt"

Svenska telekomjätten Ericsson har cirka 11 500 anställda i Kina. Företaget meddelar att man följer myndigheternas uppmaningar och iakttar åtgärder för ökad hygien. Många är på semester i och med nyårsfirandet.

– Det är alltid så att den här typen av händelser, den är ju väldigt olycklig, det drabbar ju ett antal människor till att börja med, påverkar ekonomin också. Det blir svårare att resa, man har reserestriktioner. Vi har cirka 400 anställda i Wuhan just nu för utrullningar (av telekomnätverk) och det här påverkar negativt. Det är inte förvånande att börserna reagerar också, säger Ericssons vd Börje Ekholm.

Läs mer

Jägare sköt ihjäl kossor: ”Det var rätt sorts ögon. Det är jag hundra på”

Brott

Jägare sköt ihjäl kossor: ”Det var rätt sorts ögon. Det är jag hundra på”

Tidigare samma natt som korna sköts hade mannen avlossat skott mot flera vildsvin vid en sommarstugetomt.

Så tar du dig till Rügen

Rügen

Så tar du dig till Rügen

Nu går färjan mellan Ystad och Sassnitz – så här funkar det.

Olyckan skedde på E22 i somras, i höjd med Bräkne-Hoby.

Nyheter

Par hade släp fullt med stöldgods – stoppades på E22 på väg till Skåne

Åklagaren kräver utvisning.

150 000 till unga jazzmusiker

Jazzfestivalen2020

150 000 till unga jazzmusiker

Ystads jazzfestivals nya jazzstipendium utdelat. Johnny Åman bidrar och blev själv stipendiat.

Anders Tegnell om våren då han blev folkhjälte

Sommar i P1 2020

Anders Tegnell om våren då han blev folkhjälte

Statsepidemiologen Anders Tegnell berättar hur det känns att bli folkhjälte, om Sveriges strategi under coronavåren och hur han ska koppla av i sommar.

Leo Larsson säljer sin paradvåning

Hem och boende

Leo Larsson säljer sin paradvåning

Nu väntar flytt och jobb i familjeföretaget.