GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Förlängt straff för sexbrottsling

Brott • Publicerad 4 augusti 2021
En dömd sexbrottsling har fått sitt straff förlängt av Svea hovrätt. Arkivbild.
En dömd sexbrottsling har fått sitt straff förlängt av Svea hovrätt. Arkivbild.
Foto: Henrik Montgomery/TT

En man som dömts för grova sexualbrott mot nio olika kvinnor – bland annat i Knivsta söder om Uppsala 2018 och Täby norr om Stockholm 2020 – har fått sitt straff skärpt, rapporterar Sveriges Radio P4 Uppland.

Domen i Attunda tingsrätt i juni slog fast att mannen, som är i 30-årsåldern, ska sitta fyra och ett halvt år i fängelse för brotten, som begicks under sommartid och ofta i anslutning till badplatser.

Men Svea hovrätt anser att ytterligare ett av de övergrepp mannen åtalades för ska betraktas som grov våldtäkt och förlänger därför straffet med tio månader. Mannen ska därför sitta totalt fem år och fyra månader i fängelse, fastslår hovrätten.

Hans egen förklaring är att han mådde mycket dåligt och försökte lindra sin ångest genom att utsätta offren för olika sexualbrott.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.