Annons
Nyheter

Förnyat förtroende för Jamaicas styre

Jamaica • Publicerad 4 september 2020
Jamaicas premiärminister Andrew Holness får förnyat förtroende. Arkivbild.
Jamaicas premiärminister Andrew Holness får förnyat förtroende. Arkivbild.Foto: Collin Reid/AP/TT

Jamaicas premiärminister Andrew Holness och hans parti JLP vann en övertygande seger i torsdagens parlamentsval, enligt preliminära valresultat. Däremot var valdeltagandet lågt, troligtvis på grund av försiktighet kopplad till coronapandemin.

Jamaica Labour Party (JLP) fick enligt en preliminär rösträkning 49 av parlamentets 63 platser. Det är 16 fler än tidigare.

Annons

JLP tog över makten efter People's National Party (PNP) 2016, då med ett mandats marginal. Ytterligare ett mandat gick till JLP i november 2017.

Inför valet har Holness sagt att Jamaicas rekordlåga arbetslöshet och höjda levnadsstandard åstadkommits tack vare hans regerings skattelättnader och reformer. Men analytiker säger att den politik som fördes av den PNP-ledda regering som föregick Holness också har banat väg för dagens tillväxt. Man tror också att Holness utlyste valet så tidigt som sex månader innan den nuvarande mandatperioden löper ut för att hinna före den lågkonjunktur som befaras till följd av pandemin.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons