Annons

Förre F1-chefen: Ställ in säsongen

Formel 1 • Publicerad 4 april 2020
Lewis Hamilton under ett test i sin Mercedes tidigare i år. Frågan är om det blir någon F1-säsong i år? Förre F1-chefen Bernie Ecclestone vill att säsongen ställs in. Arkivbild.
Lewis Hamilton under ett test i sin Mercedes tidigare i år. Frågan är om det blir någon F1-säsong i år? Förre F1-chefen Bernie Ecclestone vill att säsongen ställs in. Arkivbild.Foto: Joan Monfort/AP/TT

Förre F1-chefen Bernie Ecclestone tycker att årets säsong borde ställas in på grund av coronavirusets spridning.

De första åtta deltävlingarna på 2020 års säsong har ställts in eller skjutits upp och det är fortfarande osäkert med de 14 lopp som fortfarande finns på programmet. Enligt reglementet måste minst åtta tävlingar köras för att en världsmästare ska kunna koras.

Annons

– Vi borde stoppa mästerskapet i år och förhoppningsvis starta igen nästa år. Jag kan inte se att det är möjligt att få ihop tillräckligt antal tävlingar för att mästerskapet ska räknas, säger den 89-årige Ecclestone till BBC Radio.

Regerande världsmästaren Lewis Hamilton siktar i år på att tangera Michael Schumachers rekord på sju inkörda VM-titlar. Men skulle Ecclestones vilja bli verklighet får britten sikta in sig på rekordet nästa år.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons