Annons
Nyheter

Fortsatt återhämtning för Norwegian

Ekonomi • Publicerad 6 september 2021
Norwegian presenterar trafiksiffror för augusti. Arkivbild.
Norwegian presenterar trafiksiffror för augusti. Arkivbild.Foto: Carina Johansen/NTB/TT

Resandet tilltar och flygbranschen återhämtar sig. Flygbolaget Norwegian noterar en rejäl ökning av passagerare i augusti jämfört med motsvarande månad i fjol. Totalt reste 790 220 passagerare med Norwegian i augusti, vilket kan jämföras med drygt 313 000 i fjol.

Flygkapaciteten har ökat med 129 procent på ett år. Passagerartrafiken enligt måttet RPK har ökat 168 procent.

Annons

Kabinfaktorn, ett mått på hur pass välfyllda planen är, låg på 72,6 procent i augusti, 10 procentenheter högre än vid samma tidpunkt förra året.

Norwegian hade i genomsnitt 38 flygplan i drift under augusti och i takt med att efterfrågan ökar öppnas allt fler rutter, skriver bolaget.

"Vi vet att pandemin fortsätter att påverka människors möjligheter att resa, men den positiva trenden fortsätter och vi anpassar oss kontinuerligt till utvecklingen", säger Geir Karlsen, vd på Norwegian, i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons