Fransk knarksmugglare slipper dödsstraff

Indonesien • Publicerad 2 augusti 2019
Fransmannen Felix Dorfin, som dömts för narkotikasmuggling i Indonesien, har fått sitt dödsstraff omvandlat till 19 års fängelse. Arkivbild
Fransmannen Felix Dorfin, som dömts för narkotikasmuggling i Indonesien, har fått sitt dödsstraff omvandlat till 19 års fängelse. ArkivbildFoto: AP/TT

Dödsdomen mot den franske narkotikasmugglaren Felix Dorfin i Indonesien har omvandlats till 19 års fängelse, uppger hans advokat och en talesperson för domstolen i Lombok.

Den 35-årige fransmannen greps på flygplatsen på turistön Lombok i september förra året med en väska innehållande omkring tre kilo droger, däribland ecstacy och amfetamin. Dorfin hävdade att han inte kände till innehållet i väskan men dömdes i maj av en domstol till döden, trots att åklagaren bara yrkat på ett 20-årigt fängelsestraff.

Fransmannen skapade rubriker i januari i år då han rymde från häktet i Lombok, men kunde gripas efter två veckor.

Indonesien har en av världens strängaste narkotikalagar och ett flertal utlänningar sitter fängslade med dödsdomar hängande över sig.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.