Annons

Fridolin lärare igen – fick jobb via annons

Politik • Publicerad 25 juni 2019
Fridolin ska tillbaka till sitt tidigare yrke – som lärare. Arkivbild.
Fridolin ska tillbaka till sitt tidigare yrke – som lärare. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Gustav Fridolin (MP) har fått nytt jobb. I oktober börjar han som lärare i historia, religion och samhällskunskap på Stadsmissionens folkhögskola i Liljeholmen i Stockholm, skriver .

– Eleverna är till stor del unga vuxna som av olika skäl inte fått med sig gymnasiebehörigheten, säger han till tidningen.

Annons

Fridolin lämnade nyligen uppdraget som språkrör för Miljöpartiet och hittade sitt nya jobb via en annons.

– Det här jobbet hittade jag som en annons på Arbetsförmedlingens hemsida, så jag skickade in brev och cv. Så det har varit en ordnad process som för alla andra.

Fridolin sitter kvar i riksdagen tills det nya jobbet börjar. Han ska bland annat arbeta i EU-nämnden i sommar och senare medverka i kommande budgetförhandlingar. Han är även engagerad i lokalpolitiken i Stockholm.

I samband med att han meddelade sin avgång sade Fridolin att planen var att ta ett jobb utanför politiken, helst som lärare.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons