Gathundar stoppar flyg i Goa

En flygning från Goa i Indien försenades på söndagen sedan en gathund siktats på startbanan, rapporterar tidningen Times of India.
Det är den andra hundrelaterade händelsen på flygplatsen på bara några veckor. Omkring 200 gathundar har gjort den till sitt hem.
Indien • Publicerad 2 september 2019
Denna indiska gathund bor i Lucknow och är helt oskyldig till flygstörningarna i Goa. Arkivbild.
Denna indiska gathund bor i Lucknow och är helt oskyldig till flygstörningarna i Goa. Arkivbild.Foto: Rajesh Kumar Singh/AP/TT

Flygningen till huvudstaden Delhi skulle egentligen avgå strax efter klockan åtta på söndagsmorgonen, men piloterna tvingades avbryta starten sedan en fyrbent besökare blockerat vägen.

– Hunden avlägsnades omedelbart från startbanan när den upptäckts av flygledningen, säger en talesperson för luftfartsmyndigheten AAI till .

Händelsen var den andra hundrelaterade incidenten på flygplatsen Dabolim under de senaste veckorna. Tidigt på morgonen den 13 augusti tvingades en flygning från Bombay hastigt avbryta sin inflygning sedan piloten siktat en grupp hundar på landningsbanan, rapporterar .

Uppskattningsvis 200 gathundar har under senare tid gjort flygplatsen och områdena runt den till sitt hem.

Den indiska flottan, som ansvarar för driften av Dabolim, uppger att den samarbetar med delstatens djurskyddsmyndigheter för att hantera problemet med de herrelösa hundarna. Nästan 60 hundar har flyttats från platsen sedan mitten av augusti, säger en talesperson till India Today.

Ivar Andersen/TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.