Annons
Nyheter

Giftig gasläcka på glassfabrik

Olycka • Publicerad 19 mars 2023
Räddningstjänst och polis har spärrat av området kring Triumfglass i Sävedalen på grund av ett stort ammoniakutsläpp. Arkivbild.
Räddningstjänst och polis har spärrat av området kring Triumfglass i Sävedalen på grund av ett stort ammoniakutsläpp. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Triumfglass fabrik i Sävedalen i Partille drabbades under lördagskvällen av ett stort utsläpp av ammoniak. Räddningstjänst spärrade av platsen för att försöka förhindra att den giftiga gasen sprids.

Strax före 02.30 hittades läckan och räddningstjänsten jobbade under morgontimmarna med att täta den. Byggnaden ska sedan ventileras med hjälp av fläktar.

Annons

– Än så länge är det endast inne i byggnaden som gasen har spridit sig och det har inte kommit ut något på utsidan, säger Lars Jostelius, larm och ledningsbefäl på räddningstjänsten.

Det är ännu oklart vad som orsakat läckan som larmades in vid 23-tiden på lördagskvällen.

Ammoniak är en giftig och frätande gas som är skadlig att andas in och extremt giftig vid högre koncentration.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons