Annons

Göteborg ute efter revansch mot storlaget

För Bayern München vore allt annat än avancemang ett stort fiasko. Göteborg har i stället allt att vinna.
Kanske kan det avgöra till svensk fördel i Champions League-returen, hoppas Elin Rubensson.
Fotboll • Publicerad 24 september 2019
Elin Rubensson blev målskytt på straff i det första mötet mot Bayern München, som Göteborg dock förlorade med 1–2. Nu är Göteborg ute efter revansch i returen.
Elin Rubensson blev målskytt på straff i det första mötet mot Bayern München, som Göteborg dock förlorade med 1–2. Nu är Göteborg ute efter revansch i returen.Foto: Adam Ihse/TT

Egentligen skulle de båda 16-delsfinallagen ha tränat samtidigt på tisdagskvällen, på varsin fotbollsplan på Bayern Münchens träningsanläggning i norra delen av staden.

Men efter en utklassningsseger i Bundesliga i helgen fick Bayern München-spelarna något oväntat en ledig dag inför Champions League-returen. Motståndarna från Göteborg, som flög ner till München vid lunchtid, passade dock på att känna på matcharenan under drygt en timme.

Annons

– Ja, det är ju upp till dem. Vi tränar i alla fall, säger Elin Rubensson.

Arenan på FC Bayern Campus, där herrsidans juniorlag och damlaget konkurrerar om speltiderna, har en maxkapacitet på 2 500 åskådare. Till skillnad från matchen i Göteborg, som trots hällregn drog nära 5 000 åskådare, räknar Bayern München med knappt 1 000 personer på läktaren i returen.

Inspirerande satsning

Men det är ändå tydligt att det är en storklubb som Göteborgsspelarna kommit till, konstaterar Elin Rubensson.

– Ja, det känner man direkt när man rullar in här. Det är fantastiskt och det är det som händer ute i Europa nu, det börjar satsas i klubbarna, säger hon.

– Det är kul att komma ut och se, det är inspirerande.

Göteborg var bara sekunder från en liten skräll i hemmamatchen för två veckor sedan, efter Elin Rubenssons sena 1–1-kvittering på straff. Men i slutsekunderna rann Mandy Islacker igenom i straffområdet och gjorde 2–1 och gav storlaget en seger trots allt.

Det gör att Göteborg har en tuff uppgift framför sig på onsdagskvällen – men kanske också slipper en del av pressen som ligger på Bayern München.

"Tydlig plan"

Klubben tog sig till semifinal i Champions League förra säsongen (förlust mot Barcelona) och klubbledningen lär räkna med något liknande den här säsongen också.

Men inte om Elin Rubensson och hennes lagkamrater får bestämma.

– Vi är laddade. Jag ska inte läcka taktiken här nu, men vi har en tydlig plan för hur vi ska lägga upp matchen, säger hon.

– Vi visade i förra matchen att vi kan stå upp mot ett storlag, att vi är ett så skickligt fotbollslag. Med tanke på den jämna matchen mot dem i Göteborg vet vi vad vi ger oss in på.

Jens Bornemann/TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons