Annons
Nyheter

Grävchatt, pandemichatt och energichatt – ställ dina frågor redan nu

Tidningens nya livechatt startar med tre chattar denna vecka. Ställ dina frågor till våra grävande journalister, en forskare inom klinisk mikrobiologi, och en energirådgivare redan nu.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Kristianstad/Hässleholm • Publicerad 8 februari 2022
Energirådgivare Jenny Sandin chattar med tidningens läsare på torsdag.
Energirådgivare Jenny Sandin chattar med tidningens läsare på torsdag.Foto: Lasse Ottosson

Har du frågor om vaccin och pandemin nu när restriktionerna tas bort under onsdagen? Eller spörsmål om energisparande när ytterligare en hög elfaktura trillat in? Då har du guldläge att ställa din fråga direkt till en expert på området.

På onsdag kommer Farshid Jalalvand, forskare inom klinisk mikrobiologi vid Lunds universitet, svara på läsarfrågor kopplade till pandemin och vaccinet.

Annons

– Man kan inte ställa frågor om egna personliga medicinska förhållanden, till exempel ”jag har högt blodtryck, ska jag ta tredje sprutan?”. Men jag kan svara på frågor om vaccin och virus och hur det beter sig, säger Farshid Jalalvand.

”Jag kan svara på frågor om vaccin och virus och hur det beter sig.”
Farshid Jalalvand, forskare i klinisk mikrobiologi

På torsdag väntar sedan en motsvarande chatt om energifrågor. För svaren står då Jenny Sandin, energi- och klimatrådgivare i Kristianstad, Bromölla och Östra Göinge.

– Planen är att ha med en kollega så att vi kan hjälpas åt att söka upp svaren, för många gånger handlar det om siffror. Vi ska kunna svara mycket på generella frågor, men stora frågor som ”mitt hus ser ut såhär och jag har så stor elräkning, vad ska jag göra?” är svåra att ge ett snabbt svar på, säger Jenny Sandin.

Redan under tisdagsförmiddagen finns det möjlighet att ställa frågor till Martin Söderberg, grävande journalist på Kb/NSk, som gjort granskningen av bygghärvan i Balsby – antingen om granskningen i sig, eller om grävande journalistik.

Livechatt

Tisdag 10.00-10.30: Martin Söderberg, svarar på frågor om bygghärvan i Balsby och grävande journalistik

Onsdag 13.00-14.00: Farshid Jalalavand, forskare i klinisk mikrobiologi vid Lunds universitet, svarar på frågor om vaccin och pandemi

Torsdag 11.00-12.00: Jenny Sandin, energi- och klimatrådgivare, svarar på frågor om energisparande

Gå in på kristianstadsbladet.se/chatt eller nsk.se/chatt, leta upp aktuell chatt i tablån i toppen, och ställ din fråga redan nu.

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons