Annons
Nyheter

Greene pudlar efter Förintelseliknelse

Den kontroversiella republikanska politikern Marjorie Taylor Greene ber om ursäkt för ett uttalande hon gjort där hon liknade krav på munskydd i USA:s representanthus – där hon är ledamot – med förintelsen.
USA • Publicerad 15 juni 2021
Marjorie Taylor Greene backar från sina uttalanden. Arkivbild.
Marjorie Taylor Greene backar från sina uttalanden. Arkivbild.Foto: Jacquelyn Martin/AP/TT

– Jag har gjort ett misstag och det har verkligen stört mig i ett par veckor nu, säger hon vid en presskonferens, efter att ha besökt Förintelsemuseet i Washington DC.

Greene är en kontroversiell politiker, som tidigare stött konspirationsrörelsen Qanon och ifrågasatt skolskjutningarna i Parkland och Sandy Hook, liksom uttryckt stöd för att demokratiska politiker ska avrättas. Hon har tidigare backat från många uttalanden, men att hon ber om ursäkt tillhör ovanligheterna.

Annons

– Det går inte att jämföra Förintelsen med något, och det borde aldrig göras heller. Och det är det jag är ledsen för, säger hon.

Marjorie Taylor Greene gjorde uttalandena i en podcast för tre veckor sedan, och står fast vid sin kritik mot munskyddskravet.

– Att tvinga folk att bära munskydd, eller att kräva vaccinering eller vaccinpass, är en form av diskriminering, vilket jag är emot, säger hon.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons