Annons
Nyheter

Grekiska barn får uppskjuten skolstart

Grekland • Publicerad 1 september 2020
Passagerare med ansiktsmasker går av en färja Pireus utanför Atens den 20 augusti. Arkivbild.
Passagerare med ansiktsmasker går av en färja Pireus utanför Atens den 20 augusti. Arkivbild.Foto: Thanassis Stavrakis/AP/TT

De grekiska eleverna får längre sommarlov på grund av kampen mot spridningen av coronaviruset. Skolstarten skjuts fram en vecka och den 14 september ska bänkarna vara befolkade igen, och då blir det obligatoriskt att bära ansiktsmask i alla utrymmen inomhus i skolorna.

Grekland har jämförelsevis klarat sig mycket bra under pandemin, med 10 317 personer bekräftat smittade och 266 döda.

Annons

Men under de senaste veckorna har spridningen ökat – inte minst i huvudstaden Aten och i övärlden – och mitt under den för landets ekonomi så viktiga turistsäsongen har myndigheterna tvingats överväga nya restriktioner.

Regeringens talesperson Stelios Petsas säger att det är nödvändigt att skjuta fram skolstarten, inte minst för att storstadsfamiljer som varit på semester ska få tid att vara hemma en tid innan undervisningen börjar.

– Vi uppmanar alla föräldrar att återvända hem med barnen de närmaste dagarna och att säkerställa att de fortsatt är i trygghet, säger Petsas.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons