Annons
Nyheter

Gro Harlem Brundtland siktar på comeback

Norge • Publicerad 6 september 2023
Norges tidigare statsminister Gro Harlem Brundtland, här på en bild från juni i år.
Norges tidigare statsminister Gro Harlem Brundtland, här på en bild från juni i år.Foto: Ole Berg-Rusten/NTB/TT

84 år är ingen ålder för en politiker. Det tycker Norges förra statsminister Gro Harlem Brundtland (AP), som ställer upp i valet till Oslos kommunfullmäktige, om än med viss bävan.

– Jag har ju insett att det är såväl en reell möjlighet som risk att jag blir vald och kan få arbeta i fullmäktige, säger hon till VG.

Annons

– Jag är snart 85 år, så vi får se. Det viktiga är att jag ställer upp för mitt parti och för Raymond, säger hon och syftar på kommunfullmäktiges ordförande Raymond Johansen.

Den tidigare statsministerns namn står längst ner på Arbeiderpartiets valsedel, men med tillräckligt många personvalsröster är en plats inte otänkbar.

Gro Harlem Brundtland var Norges första kvinnliga statsminister och ledde tre regeringar mellan 1981 och 1996. Hon har bland mycket annat även varit chef för Världshälsoorganisationen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons