Annons

"GTA Online" inför formel 1-liknande lopp

Spel • Publicerad 29 februari 2020
"GTA Online" får supersnabba bilar och nya lopp. Pressbild.
"GTA Online" får supersnabba bilar och nya lopp. Pressbild.Foto: Rockstar/TT

Omåttligt populära onlineversionen av "GTA V" har fått ett nytillskott i form av sju nya tävlingsbanor och två nya tävlingsbilar, tydligt inspirerade av världsmästerskapet i formel 1.

En av banorna är i hamnen i den Los Angeles-inspirerade staden Los Santos, där förare riskerar att hamna i plurret, och en annan använder landningsbanan vid stadens flygplats för en rejäl raksträcka.

Annons

Spelare kan liksom i förlagan byta och uppgradera vitala delar på fordonen, och när man väljer att stanna i depån kan bli avgörande för om man hamnar på pallen eller inte.

"GTA online" gick online i oktober 2013. Företaget är hemlighetsfullt kring spelarsiffror, men 33 miljoner aktiva spelare fanns året därpå och när en casinouppdatering släpptes i augusti förra året uppgav företaget enligt The Hollywood Reporter att man hade rekordmånga spelare under en enskild dag och vecka.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons