Guaidó: Maduro planerar upplösa parlamentet

Venezuela • Publicerad 12 augusti 2019
Venezuelas oppositionsledare och självutnämnde interimspresident Juan Guaidó uppger att Maduro planerar att upplösa parlamentet. Arkivbild.
Venezuelas oppositionsledare och självutnämnde interimspresident Juan Guaidó uppger att Maduro planerar att upplösa parlamentet. Arkivbild.Foto: Ariana Cubillos/AP/TT

Venezuelas president Nicolás Maduro planerar att upplösa parlamentet och utlysa nya lagstiftande val. Det uppger landets oppositionsledare Juan Guaidó i en video som publicerades på Twitter på söndagen.

"Om de gör det som de planerar i morgon, kommer resultatet bli en period av eskalerade konflikter", säger Guaidó i videon.

Maduros andreman, Socialistpartiets Diosdado Cabello, bekräftar att någon typ av möte är planerat på måndagen och svarar oppositionsledaren på :

"Juanito, din ohyra – om du är rädd, köp en hund."

Beslutet kommer enligt Guaidó att fattas av den av Socialistpartiet styrda konstituerande församlingen. Om det sker, kommer det med största sannolikhet att sätta stopp för de Norgeledda samtal som för närvarande förs på Barbados mellan regeringen och oppositionen. Den senaste samtalsrundan avblåstes dock av Maduro med hänvisning till USA:s nya sanktioner mot landet.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.