GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Gudrun Sjödén lämnar bolaget efter granskning

Gudrun Sjödén lämnar sin modekoncern efter nästan 50 år. Det rapporterar som i flera artiklar granskat missförhållanden hos klädjätten – en av Sveriges största modeexportörer.
Ekonomi • Publicerad 22 september 2022
Designern Gudrun Sjödén lämnar sitt bolag. Arkivbild.
Designern Gudrun Sjödén lämnar sitt bolag. Arkivbild.Foto: Malin Hoelstad/SvD/TT

"Nu lämnar jag som anställd mitt företag efter nästan 50 år", skriver Gudrun Sjödén på Instagram och hon uppger att orsaken till att hon lämnar är "alla tunga månader sedan Expressens mediaattack i april".

I Expressens granskning från i våras vittnade ett 20-tal nuvarande och tidigare medarbetare i bolaget om mobbning, hot, kränkningar och rasism. Efteråt granskades bolaget av Arbetsmiljöverket, som bland annat bedömde att det fanns en risk för att kränkande behandling skulle uppstå framöver.

Gudrun Sjödén öppnade 1976 sin första butik, med samma namn, på Regeringsgatan i Stockholm. Kläderna säljs i dag via webb, katalog och butiker i fler än 70 länder.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.