Annons

Haak bakom Vakifbanks drömstart på VM

Volleyboll • Publicerad 3 december 2019
Svenska Isabella Haak tillsammans med klubbkamraterna i Vakifbank under klubblags-VM i Kina, där de inledde gruppspelet med vinst mot Dentil Praia Clube.
Svenska Isabella Haak tillsammans med klubbkamraterna i Vakifbank under klubblags-VM i Kina, där de inledde gruppspelet med vinst mot Dentil Praia Clube.Foto: Internationella Volleybollförbundet (FIVB)

Den svenska volleybollstjärnan Isabelle Haak och hennes turkiska Vakifbank Istanbul fick en drömstart på klubblags-VM i Shaoxing, Kina.

I sin första match för mästerskapet, under tisdagsmorgonen, besegrade Vakifbank brasilianska Dentil Praia Clube i tre raka set – där Isabelle Haak stod för 22 av poängen.

Annons

"Jag är glad att vi kom ut starkt och inledde turneringen på det här sättet – kul att kunna hjälpa laget till seger", kommenterade Isabelle Haak segern via det internationella förbundets Instagramkonto.

Åtta klubblag deltar i mästerskapet och i gruppspelet om totalt tre matcher ställs Haak härnäst mot Champions League-mästaren Novara följt av kinesiska Tianjin Bohai Bank Volleyball Club. Semifinaler spelas under lördagen, och finalen spelas på söndag.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons