GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Banker höjer sparräntor

Ekonomi • Publicerad fredag 11:21
Handelsbanken höjer flera inlåningsräntor. Arkivbild.
Handelsbanken höjer flera inlåningsräntor. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Nu höjer Ica-banken sin sparränta med 0,5 procent efter Riksbankens räntehöjning. Den nya räntan på sparkonton blir 1,35 procent. Ändringen träder i kraft den 5 december.

Även Handelsbanken höjer räntan på flera sparkonton, meddelar banken

På det som banken kallar framtidskonto höjs räntan för privatpersoner med 0,75 procentenheter till 2,10 procent. E-kapitalkonto höjs med 0,55 procentenheter till 1,30 procent. Kunder med så kallat sparkonto får en ränta på 1,05 procent efter en höjning på 0,55 procentenheter.

Även den rörliga räntan på lån och krediter höjs med 0,75 procentenheter till privatpersoner såväl som företag.

Handelsbanken sänker också listpriset för bolån med bindningstid på ett år med 0,10 procentenheter till 4,34 procent.

Listräntan skiljer sig från snitträntan som är den ränta kunderna faktiskt betalar efter ränterabatter.

Ränteändringarna på inlåningsräntor och övrig utlåning träder i kraft 6 december. Listprisändringen på bolån träder i kraft fredag den 25 november.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.