Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Två bilbränder inträffade i Trelleborgs kommun och ytterligare en brand i fordon rapporterades in från Hörby.
Publicerad 15 april 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Det första larmet om bilbrand i Trelleborgstrakten kom vid 00.30-tiden. När polis och räddningstjänst kom fram till den aktuella platsen i Anderslöv ska man funnit att det brunnit i två bilar men att branden släckts av ägaren. Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse.

Annons

Drygt två timmar senare ska en stillastående personbil börjat brinna i Hammarlöv. Enligt polisen ska en trafikolycka skett vid platsen en halvtimme tidigare, men det är oklart om olyckan var orsak till branden.

Även från Hörby kom det in ett larm om en bilbrand. Enligt initiala uppgifter till SOS Alarm ska bilen stått på en pendelparkering och varit övertänd när räddningstjänsten kom fram.

Ingen person ska ha kommit till skada i samband med bränderna.

Sverige

Larmet gick i natt om inbrott på Rasta vid E4 utanför Värnamo. När polis anlände, och jagade ifatt en bil som gav sig av i anmärkningsvärd fart, hittade man inte bara två misstänkta utan även droger av olika slag.

De två, en kvinna i 40-årsåldern och en man i 35-årsåldern, är nu misstänkta för såväl inbrott som narkotikabrott, skriver vakthavande befäl i region öst på polisens webbplats.

Dessutom kunde man efter en stund gripa en tredje misstänkt, som under dramatiken hade gömt sig inne på Rasta. (TT)

Världen

Annons

USA, Frankrike och Storbritannien har tagit fram ett nytt resolutionsförslag till FN:s säkerhetsråd kring en utredning om misstänkta kemvapenattacker i Syrien.

I förslaget ingår att humanitär hjälp måste kunna nå det syriska folket och ett krav på att Syrien deltar i FN-ledda fredssamtal, enligt AFP.

Tidigare har rådet inte kunnat enas om en resolution. Ryssland lade in sitt veto mot ett amerikanskt förslag och flera ryska förslag har röstats ned. (TT)

Burma har tagit emot en första rohingya-familj i enlighet med uppgörelsen med grannlandet Bangladesh.

I ett Facebook-inlägg med Burmas regering som avsändare visas foton på hur en familj får id-papper och genomgår en läkarundersökning. Planer på att fler snart ska återvända nämns däremot inte.

Omkring 700 000 personer från den muslimska minoritetsgruppen har flytt från delstaten Rakhine i Burma till Bangladesh efter en omfattande militäroffensiv, som utlöstes efter våld i området, i fjol. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons